Jak jeść, żeby nie tyć?
- 220 Views
- Redakcja thecookies.pl
- 8 kwietnia 2019
- Garść porad o zdrowym żywieniu
Wiele osób zadaje sobie nieustannie pytanie, jak jeść, żeby nie tyć? Nie ma złotego środka, ale jest kilka zasad, które pozwalają być sytym i nie przybierać na wadze. Podstawą są regularne posiłki zjadane w niewielkich porcjach. Nie ma nic gorszego dla metabolizmu aniżeli napchanie się do syta. Lepiej zjeść kilka razy dziennie, ale po trochu. Nie dopuszczać do uczucia głodu, ale jednocześnie nie wolno się przejadać. Jedzenie warto zamienić na zdrowe. Warzywa, które są bogate w witaminy doskonale skomponują się z delikatnym białym mięsem bogatym w wapń i białko. Ryby idealnie pasują do każdego posiłku, zarówno do śniadania jak i obiadu. W ogóle należy jeść ryby, ponieważ mają one wiele tłuszczów naturalnie nasyconych zwanych kwasami omega Należy odstawić produkty spożywcze przetwarzane a także te, które są bogate w tłuszcze zwierzęce. Warzywa można ugotować na parze, dzięki czemu nie stracą one swoich walorów zdrowotnych i smakowych. No i zawsze należy mieć czas na przekąszenie jakiegoś owocu. Tym bardziej, że mogą być one naturalnym substytutem białego cukru.

- 4 stycznia 2021
Kolacja – jeść czy nie jeść?
- 9 października 2020
Żelazo składnik mineralny
- 7 sierpnia 2020
Stosowanie keratyny
- 24 czerwca 2020
Kolacja – jeść czy nie jeść?
Żelazo składnik mineralny
Stosowanie keratyny
Co jeść przed treningiem i po ?
Kasza bulgur zdrowie w małym ziarenku
Dlaczego warto jeść bakalie ?
Plan na trening obwodowy
Kulturystyka dla kobiet