Dlaczego w ogóle warto jeść marchewkę.
- 565 Views
- Redakcja thecookies.pl
- 23 lutego 2019
- Garść porad o zdrowym żywieniu
Tworząc dietę nie możemy zapominać o owocach i warzywach. To właśnie one są źródłem naturalnego bogactwa witamin i minerałów. Marchew szczególnie w okresie zimy może zdziałać w naszej diecie ,,cuda”. Powszechnie dostępna a także polecana przez wszystkich dietetyków.
Jakie warto wymienić zalety marchewki. To właśnie w niej można znaleźć bardzo dużo pozytywnych składników. Marchewka w naturalny sposób może nam dostarczyć źródło witamin z grupy B, C, E, K. Taka duża dawka niemalże każdego dnia zapewniać może zdrowy wygląd twarzy oraz poprawiać koloryt naszej cery.
Marchewka ma również inne korzyści. To ona w dużym stopniu może poprawiać naszą odporność a także ochraniać nasze oczy. Te dwie zalety marchewki w dużym stopniu są szczególnie istotne dla osób, które mają tendencję do chorowania w czasie zimy.
W samym składzie można znaleźć sporą liczbę zdrowych składników mineralnych. To nich przede wszystkim warto zaliczać wapń, fosfor oraz potas. Marchewka to największe naturalne źródło B-Karotenu.

- 21 kwietnia 2022
Warto jeść warzywa
- 24 marca 2022
Dlaczego warto jeść warzywa?
- 24 lutego 2022
Co jeść podczas sesji?
- 17 stycznia 2022
Warto jeść warzywa
Dlaczego warto jeść warzywa?
Co jeść podczas sesji?
Dlaczego nie można jeść kolacji przed snem
Jak jeść ziemniaki?
Dlaczego warto jeść nasiona?
Dlaczego warto jeść płatki owsiane?
Dlaczego nie warto jeść dużo na kolację?