Co jeść, aby nie chorować?
- 298 Views
- Redakcja thecookies.pl
- 4 kwietnia 2019
- Garść porad o zdrowym żywieniu
Wielkimi krokami zbliża się zima, a co za tym idzie dużo niższe temperatury i kiepska deszczowa pogoda. To jednak nasza słaba odporność, a nie odstręczająca pogoda, sprawia, że niemal zawsze łapiemy o tej porze roku różne groźne infekcje. Jak zatem wzmocnić i uodpornić układ immunologiczny naszego organizmu? Warto zacząć się inaczej odżywiać, a kaszel, katar czy nawet przewlekła grypa nie będą miały dostępu do naszego ciała. Brak właściwej ilości światła słonecznego, dużo mniej ruchu na świeżym powietrzu i przede wszystkim monotonna dieta są najczęstszymi powodami, przez które nasz układ odpornościowy zdecydowanie gorzej radzi sobie z wszechobecnymi bateriami i wirusami. Nie ma wątpliwości, że aby go wzmocnić, należy mu regularnie dostarczać odpowiedniej ilości witamin oraz mikro i makroelementów. Warto zjadać minimum 4-5 małych, ale dobrze zbilansowanych posiłków każdego dnia i nie wolno zapominać o odpowiedniej ilości niegazowanej wody mineralnej. Odpowiednia dieta nie tylko wzmocni nasz organizm, ale również sprawi, że poczujemy się dużo lepiej.

- 24 lutego 2021
Dlaczego warto jeść kalafior?
- 4 stycznia 2021
Kolacja – jeść czy nie jeść?
- 9 października 2020
Żelazo składnik mineralny
- 7 sierpnia 2020
Dlaczego warto jeść kalafior?
Kolacja – jeść czy nie jeść?
Żelazo składnik mineralny
Stosowanie keratyny
Co jeść przed treningiem i po ?
Kasza bulgur zdrowie w małym ziarenku
Dlaczego warto jeść bakalie ?
Plan na trening obwodowy