Dlaczego warto jeść migdały?
- 509 Views
- Redakcja thecookies.pl
- 29 kwietnia 2019
- Garść porad o zdrowym żywieniu
Migdały można śmiało nazwać przekąską idealną – te małe, smaczne nasiona nie tylko świetnie zaspokoją mały głód, ale także dostarczą organizmowi cennych substancji odżywczych, które skutecznie poprawią jakość jego funkcjonowania. Przede wszystkim skutecznie odżywią mózg, pomagając mu w rozwoju i dbając o jego dobrą formę. Jako świetne źródło białka mogą być polecone zwłaszcza wegetarianom i weganom. Liczne mikroelementy i sole mineralne zawarte w migdałach przysłużą się każdemu bez wyjątku, obniżając poziom złego cholesterolu, regulując ciśnienie krwi, wzmacniając kości, poprawiając stan skóry, poprawiając działanie układu pokarmowego, a także nerwowego. Obecne w tych nasionach antyutleniacze, w tym witamina E, pomoże zaś chronić serce przed niechcianymi chorobami, podniesie także jakość funkcjonowania układu odpornościowego. Mało tego: już kilka migdałów, bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe, wystarczy by zaspokoić pojawiający się między posiłkami apetyt – na włączeniu migdałów do codziennego jadłospisu skorzysta więc także figura.

- 21 kwietnia 2022
Warto jeść warzywa
- 24 marca 2022
Dlaczego warto jeść warzywa?
- 24 lutego 2022
Co jeść podczas sesji?
- 17 stycznia 2022
Warto jeść warzywa
Dlaczego warto jeść warzywa?
Co jeść podczas sesji?
Dlaczego nie można jeść kolacji przed snem
Jak jeść ziemniaki?
Dlaczego warto jeść nasiona?
Dlaczego warto jeść płatki owsiane?
Dlaczego nie warto jeść dużo na kolację?